Cukiernia Nitka

Opisy tortów
Tort czarny las
...to absolutna doskonałość smaku czekolady,
którą można odnaleźć zarówno w ciemnym, wilgotnym biszkopcie jak i pod postacią kawałków zanurzonych w śmietanie o konsystencji kremu z delikatną nutą wanilii.
Pełni smaku dodaje tradycyjna wiśnia deserowa.
Tort kawowy
...to naturalny aromat i smak mielonej kawy uwolniony w tradycyjnym kremie maślanym na biszkopcie nasączonym subtelnie wanilią ,który docenią
wszyscy smakosze kawy.

 

Tort Otello
Jest absolutnym hitem na stołach w Szwecji.
To połączenie naturalnej ,niesłodzonej bitej śmietany z kremem budyniowym o smaku waniliowym.
Całość dla kontrastu podkreślona delikatną warstwą marmolady owocowej.

 

Tort czekoladowy z wiśniami i alkoholem
...to coś dla amatorów smaku czekolady i wiśni o stonowanym nasyceniu alkoholem z naturalnym kremem czekoladowym.

 

Tort cytrynowy
Idealny dla osób ,które preferują smak słodko- kwaśny.
Tu znajduje się połączenie tradycyjnego smaku maślanego kremu z sokiem z cytryny.

 

Tort węgierski
...to coś dla amatorów „mocniejszych" smaków.
Biszkopt pieczony z dodatkiem prawdziwej czekolady, przełożony tradycyjnym kremem czekoladowym
z dużą ilością alkoholu ,oraz wiśniami deserowymi.
Całość tworzy niepowtarzalny smak czekolady, wiśni i alkoholu.

 

Tort orzechowy
Naturalny aromat i smak orzecha włoskiego, zanurzonego w tradycyjnym kremie, gdzie biszkopt nasączono delikatnym ponczem waniliowym ,na pewno docenią amatorzy tego wykwintnego „ daru natury".

 

Tort truskawkowy
Truskawka to owoc wyrazisty w smaku i wdzięczny w swej barwie, a w połączeniu z naturalną słodką śmietaną tworzy perfekcyjny smak tak dobrze znany i kojarzący się z beztroskim dzieciństwem i przysmakiem babuni.

 

Tort adwokat
...to połączenie tradycyjnego smaku kremu ajerkoniakowego z pyszną śmietaną o smaku kakaowym
na biszkopcie skropionym delikatną wanilią.

 

Tort Karmelowo-śmietankowy
Idealny dla wielbicieli czystej, gładkiej, bitej śmietany, jedna z warstw zaakcentowana subtelnym smakiem karmelu.

 

Tort cappuccino
Wyśmienity dla osób lubiących kawę pod każdą postacią - tutaj w wersji kremu cappuccino z puszystą bitą śmietaną.

 

Tort citron fromage
...to niepowtarzalne połączenie świeżości delikatnego puszystego kremu na bazie kefiru oraz cytrynowego orzeźwienia bitej śmietany, któremu dla kontrastu dodano wiśnię w żelu.

 

Tort sacher
...to idealna propozycja dla osób nie przepadających za śmietaną i kremem.
Tu z połączenia biszkoptu pieczonego z dodatkiem prawdziwej czekolady oraz powideł morelowych powstaje niepowtarzalny smak.

 

Tort królewski
...to słodycz bitej śmietany i białej czekolady, złamana smakiem biszkoptu nasączonego ponczem kawowym

 

Tort brzoskwiniowy
...to coś dla osób doceniających czystą naturę wyrażoną w połączeniu bitej śmietany, kawałków brzoskwini oraz jogurtu brzoskwiniowego.

 
GALERIA
Copyright © CUKIERNIA D.W. Nitka. Projekt: Studio WWW | Projektowanie stron www